Свещта на радостта

80 views

Обичате ли подаръци? Навярно само след седмица ще получите. И какво правите, когато ви дадат подарък? Вълнувате се? Подскачате от радост? Показвате ги на всички, за да се похвалите? Мамо, тате, вижте! Вижте какво имам!

Една група от хора, много се зарадвали на своя подарък. Нека прочетем за тях в Лука 2:10,11.

Да, това били овчарите. Една нощ небето се осветило от ангели и нощната тишина била прекъсната от ангелски песни. Ангел известил на овчарите, че един много скъпоценен подарък е дошъл за тях – бебето Исус. Те били толкова развълнувани и радостни, че оставили овцете си – своята работа – и веднага отишли във Витлеем, за да намерят Исус. Прославили Бог и нямали търпение да разкажат на другите за своя специален подарък.

Исус е специален подарък и за нас. Бог Го изпрати на земята за овчарите, за теб, за мен и за всички. Много хора не знаят за Него. Затова Бог иска да бъдем като овчарите – толкова развълнувани и радостни, че да оставим онова, което правим, и да разкажем на всички за Исус.

А ето какво е предизвикателството ни за тази седмица:

Днес си припомнихме как ангелите зарадвали овчарите. Нека и ние опитаме да бъдем вестители на радост, нищо че не сме ангели. Тази седмица имаме за вас тайна мисия. Децата ще бъдат „ангели“ на родителите си, а родителите – на своите деца. Как ще стане това? Лесно. Необходимо е само да имате желание да зарадвате някого от семейството, без той да разбере. Ето няколко идеи, които да помогнат на децата: да подредят масата, да почистят обувките, да сгънат дрехите, да напишат красиво благодарствено послание, да приготвят закуска за мама и тате в неделя и др. Родителите и без това са ангели за децата си през всички седмици от годината, но въпреки това, могат да проявят въображение и да ги изненадат. Каквото и да изберете да направите, не забравяйте, че този, на когото го правите, не трябва да разбере кой е неговият „ангел“.


Още от тази поредица: