Свещта на надеждата

109 views

Обичате ли да чакате? Лесно ли е да се чака? Когато мама и татко ви обещаят подарък – може би ново колело или нов таблет – имате ли търпение или непрекъснато питате кога ще го получите? А дават ли ви подаръци, когато сте били непослушни и направите някоя беля? Дума да не става!

Преди хиляди години първите деца на Бог – Адам и Ева – не били послушни и направили нещо, което не им било позволено да правят. И трябвало да си понесат последиците. Но за най-голяма изненада, техният Баща обещал да им даде подарък. Бог щял да изпрати Своя Син Исус, Който да понесе тяхното наказание.

Хората в Библията трябвало да чакат първото Рождество много, многоооооого дълго време!!! Стотици години!!! Някои се изморили от чакане. Но други не изгубили надежда и продължили да чакат търпеливо. Сред тях била и Мария – жената, която Бог избрал да стане майка на Исус.

А ето какво е предизвикателството ни за тази седмица:

Библейската история днес ни разказа как ангелът занася на Мария добрата новина за раждането на Исус. Рождество е чудесно време да празнуваме тази новина. Но и да си спомним обещанието на Исус да дойде пак. За съжаление много малко хора имат тази надежда. Предлагаме ви тази седмица да изработите красиви картички, в които да напишете интересно послание за празника. Оставете картичките на някоя пейка в парка, на спирка, в автобуса, в МОЛ-а, магазина или някъде другаде, където може да зарадвате неочаквано някой непознат.


Още от тази поредица: