Свещта на мира

86 views

Ето, че дългоочакваният ден настъпи! Трябваше да чакаме цели 23 дни. Не е лесно да се чака, нали? Да бъдеш търпелив, да прелистваш календара и да броиш дните, които минават толкова бавно. И все пак, това бяха само някакви си 23 дни. Я си представете, че вместо 23 дни трябва да чакаме цял живот. Като Симеон и Анна. Те прекарали живота си в очакване идването на Месия. И Бог не ги разочаровал, позволил им да видят Исус. Защото, както знаем, Бог винаги спазва своите обещания. В Лука 2:29-32, 36-38 се казва, че виждайки бебето Исус, свещеникът Симеон и пророчицата Анна получили Божия мир.

Сигурно сте ходили в зоопарка. Интересно е да разглеждаш животните – с различни размери, форми и цветове. Забавно е да наблюдаваш особеностите им и „номерата“ им. Забелязали ли сте, че всеки вид животно е в отделна клетка? Странно, вълците и сърничките не живеят заедно. Рисовете не си играят със зайчетата. Зебрите и лъвовете са отделно. Грехът е настроил животните едно срещу друго и те не живеят в мир. Хората също. Но Исус дойде на нашата земя, за да възстанови мира.

А ето какво е предизвикателството ни за тази седмица:

Не е лесно да се живее в мир с другите хора. Не всички са приятни, а някои са направо дразнещи – като малките братчета и сестричета, например. Щом, обаче, Бог можа да се помири с нас, въпреки че ние не Го послушахме, значи и ние можем да живеем в мир с другите.

Последното предизвикателство, което сме ви подготвили отново ще има нужда от вашето въображение. Предлагаме ви да изработите човечета от жълъди. Има много и интересни идеи в интернет. Прикрепете послание и подарете украшението на някого – на пастора, на учител в Съботното училище, на дякон, на техниците или друг църковен служител или някой, който просто сте решили да зарадвате. Може пък да решите да изберете този, който ви е най-малко симпатичен, или този, с когото не сте в мирни отношения и да направите този приятелски жест точно в празничните дни.


Още от тази поредица: