Свещта на вярата

140 views

Ето, че е време да запалим втората свещ – свещта на вярата. Какво е вяра? Сигурно сте чували тази думичка милион и един пъти – от пастора в църквата, от учителката в Детското съботно училище, от мама и тати…

Ще повярвате ли, ако ви кажа, че подаръка ви за Рождество ще бъде един слон, който е красиво опакован в кутия? Невероятно, нали? Е, хайде да не е голям слон, а бебе слонче. Май пак не ви се вярва. Нормално. А ще повярвате ли, че в една от кутиите с подаръци под елхата ще има курабийки? Да, това е възможно. Не, не проверявайте още! Ето, това е вяра. Да се довериш, че нещо ще е така, без да можеш да го видиш. Без да го вкусиш.

Преди много, много години Бог казал на своя народ, че в малкото градче Витлеем ще се роди Спасителят на света. Пророк Михей записал това обещание в своята книга – Михей 5:2. Мария и Йосиф повярвали на Божиите думи и Бог подредил нещата така, че всичко се изпълнило до най-малката подробност. И днес Бог изпълнява обещанията Си, стига да имаме очи, за да видим, и сърце, което да Му се довери.

А ето какво е предизвикателството ни за тази седмица:

Опечете вкусни курабии, опаковайте ги, сложете им послание и ги дайте на някой самотен съсед, възрастен църковен член, учител, лекар, полицай… Зарадвайте възможно най-много хора, защото в това е смисъла на  Рождество.


Още от тази поредица: