Фалафел крекери
Представяме Ви мини кулинарната ни поредица “Готви с мен” с Емануил Ангелов. В четири епизода ще Ви дадем идеи за бързи, вкусни…
Представяме Ви мини кулинарната ни поредица “Готви с мен” с Емануил Ангелов. В четири епизода ще Ви дадем идеи за бързи, вкусни и здравословни веган рецепти.
Предаването е създадено за заети хора, които искат да се хранят пълноценно, без да прекарват часове в кухнята. Всяка рецепта е лесна за изпълнение, богата на вкусове и пълна с хранителни съставки, които ще ви заредят с енергия. Гответе с нас и се насладете на вкусотии, които ще впечатлят както Вас, така и близките Ви!
Днес приготвяме свежо и лесно виетнамско ястие с нудъли (Веган Bún Chay).
Съставки:
За основното:
250 гр. Тънки оризови нудъли
400 гр. Тофу
2 броя Моркови
1 брой Чушка
1 брой Краставица
1 чаена чаша Стъбла и листа от кориандър или магданоз
1 чаена чаша Листа от босилек
1 чаена чаша Листа от мента
1 чаена чаша Фъстъци
Соеви кълнове за сервиране – по желание
Резенчета лайм за сервиране – по желание
За дресинга:
1/4 чаена чаша Оризов оцет
3 с.л. Сок от лайм или лимон
3 с.л. Кокосова захар или захар от фурми
2 с.л. Соев сос
1 брой Скилидка чесън – настърган
1 до 2 броя Люти чушки – нарязани (по желание)
1 с.л. Вода
1 с.л. Сусам