Свежо виетнамско ястие с нудъли (Веган Bún Chay)
Представяме Ви мини кулинарната ни поредица “Готви с мен” с Емануил Ангелов. В четири епизода ще Ви дадем идеи за бързи, вкусни…
Представяме Ви мини кулинарната ни поредица “Готви с мен” с Емануил Ангелов. В четири епизода ще Ви дадем идеи за бързи, вкусни и здравословни веган рецепти.
Предаването е създадено за заети хора, които искат да се хранят пълноценно, без да прекарват часове в кухнята. Всяка рецепта е лесна за изпълнение, богата на вкусове и пълна с хранителни съставки, които ще ви заредят с енергия. Гответе с нас и се насладете на вкусотии, които ще впечатлят както Вас, така и близките Ви!
Днес приготвяме кето хляб с ленено семе и две веган пасти – дзацики с кашу и с тофу.
Съставки:
За хляба:
240 гр. Ленено семе – цели зърна
4 с.л. (40 гр.) Хуск на прах
2 ч.л. Бакплувер
1/2 ч.л. Сол
1 1/3 ч.ч. (320 мл.) Топла вода
За Дзацики с кашу:
130-150 гр. Кашу
1 бр. Краставица
1 скилидка Чесън
1-2 с.л. Зехтин
1 ч.л. Риган
1 ч. л. Копър
Черен пипер
Сол
За Дзацики с тофу:
130-150 гр. Тофу
1 бр. Краставица
1 скилидка Чесън
1-2 с.л. Зехтин
1 ч.л. Риган
1 ч. л. Копър
Няколко капки сок от лимон
Черен пипер
Сол