Кралят на цветовете

731 views

Животът ни среща с различни хора и някои от тях оставят отпечатък в съзнанието ни. В предаването „На фокус“ ще ви представим един успял българин, който може да ви помогне да повярвате в доброто.

Родом той е от Кюстендил, но от 40 години живее в Австралия. Известен е още като „Ганчо от Мелбърн – Кралят на цветовете”. „Каквото и да кажеш, кажи го нежно като цвете!“ – така се нарича последната му фитодизайн изложба в Китайския културен център на София. Изложбата представлява жива композиция от цветя, плодове и зеленчуци. Със средствата от нея ще бъде подпомогнат център за сираци в село недалеч от Велико Търново.

С изложбите си по света Ганчо Тасков подкрепя каузите на уязвими групи. „За мен е най-лесно да отида на Фиджи или на Хаваите на холидей с моето семейство… Всички мои изложби имат благотворителен характер, защото аз мисля, че съм роден с мисия…“ – споделя той пред камерата на Hope Channel Bulgaria.

Не пропускайте да се запознаете отблизо с този талантлив и сърцат творец. И може би и вие ще се заразите от неподправения му идеализъм.


Още от тази поредица: