Кой край е Краят?

456 views

Странно нещо бяха първите няколко месеца на 2020 г. и промените, с които се сблъскахме. Новото развитие, което засегна голяма част от света, настъпи бързо – за дни, а не за месеци или години. Промяната изненада света.

В много отношения тя хвърли светлина върху значителните ограничения на всички човешки същества, дори и на най-умните. Влязохме във време на голяма несигурност, като информацията за света около нас бързо се променяше. Перспективите, гледните точки се променяха стремително, а несигурността нарастваше, вместо да намалява. Почти от самото началото се замислихме кога ще можем да се отървем от тази промяна и да се върнем към предишното предпочитано състояние. Обмисляхме кога ще свърши всичко това. И дали не е предвестник на нещо друго, по-глобално и окончателно. Замислихме се дали не настъпва Краят. И тогава на бял свят изплуваха всички онези възможни сценарии за Края, които карат сърцата ни да изтръпват от страх. Ядрена война? Епидемия? Климатична катастрофа? Нападение от извънземни? Но кой край е Краят?

Тази тема поставяме „На фокус” с Емил Гроздев, като относно вероятността за един от тези възможни сценарии – космическият – Радио „3:16” ще ви срещне с доктора по астрофизика Надя Драганова.


Още от тази поредица: