Изолирани, но щастливи

693 views

Има двойки, за които животът в изолация е като празник – нещо като Коледа, заяви наскоро един бракоразводен адвокат, обръщайки се към Британския парламент. – “Но това не е задължително нещо добро. Продължителните периоди заедно могат или да изградят, или да провалят дадена връзка.“

Според някои, изолацията ще бъде от полза за семействата и дори ще станем свидетели на бейби бум. Други пък твърдят, че при карантина двойките ще се сблъскат със собствената си нестабилност и че натискът на изолирания живот ще разруши много бракове, което ще доведе до тяхното разпадане. В приказките обикновено изпитанията се случват преди сватбата, след нея не се споменава за социална изолация. Какво ново научихме един за друг през тези два месеца? И към какви съвети можем да се придържаме, за да понесем по-лесно следваща карантина – ако има такава?

В поредицата „На фокус“ своята приказка ще ни разкажат Боряна и Веселин Антонови, които през тази година празнуват сребърната си сватба, а семейният психотерапевт Ярослав Янков подсказва къде могат да се крият капаните за семейната хармония и предлага прости “хватки” срещу стреса и кризите.


Още от тази поредица: