Екип

Александър Генов в интервю пред www.usmivka.net

Име: Александър Генов

Години: 27

Как попадна в екипа на Hope Channel Bulgaria? Кой те покани? Как реши да се включиш в това предизвикателство?
Принципно попадането ми в Hope Channel Bulgaria беше предначертано още преди да дойда в София. Иво знаеше за интересите ми към техниката доста по-отрано и с баща ми бяха обсъждали, когато дойда в София да бъда включен в по-активна дейност. За мен представляваше интерес, макар че не знаех нищо по-специално за Hope Channel Bulgaria. Дебютът ми в телевизията беше на младежката конференция в град Ямбол 2009 г. и може да се каже, че това беше моя старт като оператор в екипа. Искрено се радвам и благодаря на Бога за тази привилегия, която ми беше дадена, а именно да бъда част от Hope Channel Bulgaria!

Разделени сте в работни екипи, как се чувстваш в твоя екип?
Аз съм от екипа на операторите и се чувствам чудесно там. Още повече, че всички сме не само колеги, а и близки приятели, което спомага за комбинирането на работата с удоволствието. Повечето от Hope Channel Bulgaria са с доста по-голям опит от мен, затова се изисква да ги "настигам" и това ми дава по-голям хъс за работа. И все пак макар и начинаещ, се чувствам страхотно обграден от професионалисти!!!

Какво е за теб Hope Channel?
За мен Hope Channel е възможност да се включа в Божието дело и да служа по един ефективен начин в разпространението на надеждата по света. Както се казва и самата телевизия - Hope - нашата цел е да носим надежда и смисъл в живота на хората, а това ни доставя радост и удовлетворение. Работата в Християнската адвентна online телевизия е едно голямо благословение за всеки един от нас!

В какво по-точно се изразява работата ти? Опиши подробно! Какви са проблемите, които трябва да разрешаваш?
Както казах, работата ми сега в телевизията е като оператор. Поради все още развиващите ми се качества, съм поставян винаги на "първа камера" (както се изразява Искра). Това е камерата с централен изглед и макар и отговорна като длъжност, е с най-малко изисквания като възможности от страна на оператора. Аз съм доста разсеян, пък и все още се уча, така че е опасно ако съм на камера, която е "под напрежение" през цялото предаване. В това има и доста предимства, защото си почивам и съм най-малко натоварен от всички в екипа по време на предаване :-) ... За оператора е важна прецизността и точността, особено по време на "живо предаване", затова основните проблеми са точно в такива моменти. Но с Божията помощ и професионалната работа на колегите, успяваме да "загладим" всички неравности. Извън операторството, понякога се включвам и с идеи относно декорация и оформяне на интериора.

Как виждаш бъдещето на Hope Channel Bulgaria и как ти се вписваш в това бъдеще?
Като погледна назад във времето и видя "бурното" развитие на телевизията вярвам, че това няма да спре. С много усилия и с огромната Божия помощ за изминалите няколко години, Hope Channel Bulgaria от мечта става реалност, като израства от нищото и се развива като част от световния Hope Channel. Вярвам, че Бог ще продължи да ни помага с готовност и развитието на Hope Channel Bulgaria ще продължи с "пълна пара", като ще съм невероятно щастлив да съм част от това!
Накрая искам да изразя благодарността си към всички колеги, специално на шефовете Иво и Искра и на Бог за възможността да бъда в един страхотен младежки екип, който работи активно за разпространението на тройната ангелска вест в България!