Екип

Борислав Ортов в интервю пред www.usmivka.net

Име: Борислав Ортов

Години: 40

Как попадна в екипа на Hope Channel Bulgaria? Кой те покани? Как реши да се включиш в това предизвикателство?
Аз и още няколко души (Ники Миланов, Илийката, Коста Стоев, Сашо Геров, Симо, Гого Димитров и Мишо Михайлов) бяхме поканени от Иво Томанов, за да обмислим и да му дадем отговор на въпроса дали и с какви средства може да се пусне в интернет адвентна онлайн телевизия. След няколко събирания, представляващи горещи обсъждания, се набелязаха хардуер, софтуер, технологии, количество пари и се взеха конкретни решения. Включването ми не беше въпрос на решение, а по скоро на поредно поето предизвикателство и дълг. Направените и поддържани 5 религиозни сайта до онзи момент – съвместно със съпругата ми Елена Ортова – показват недвусмислено желанието за работа в тази насока. www.sdabg.tv стана 6-тия след www.sdabg.net, www.sdabg.org, online Библията на www.bibliata.com (www.bible.netbg.com/bible/paralel/bible.php), сайта на църква Варна, който сега се помещава на адрес www.varna.sdabg.net и сайта на издателството www.newlife-bg.com, който не е изработен от нас, но поддържаме.

Разделени сте в работни екипи, как се чувстваш в твоя екип?
Събрани на едно място IT специалисти неминуемо достигат до технически и технологични спорове, но въпреки всичко в нашия екип цари братско разбирателство и взаимопомощ в името на крайната цел, която е над всичко.

Какво е за теб Hope Channel?
Още едно място и способ за евангелизиране с помощта на съвременните интернет технологии, също така място, където работят задружно братя и сестри в Христа, които са повече от просто един екип. Те са приятели, които са винаги готови да си помогнат един на друг.

В какво по-точно се изразява работата ти? Опиши подробно! Какви са проблемите, които трябва да разрешаваш?
Работата ми е в 3 насоки. 1 – Съпругата ми и аз изработихме (само за 2-3 дена почти денонощна работа) сайта на телевизията. В рамките на още 1-2 седмици имаше леки доизкусурявания; 2 – Заедно с Ники и Илийчо инсталиране и поддръжка на сървъра, който се използва както за излъчване на предаванията, така и за download server на всички програми на телевизията и всички материали на Адвентната българска мреж@www.sdabg.net; 3 – Видео обработки на всяко едно предаване на телевизията, така че то да стане готово за архива във формат както за гледане (streaming – WMV), така и за теглене с по-високо качество (XviD – AVI).

Как виждаш бъдещето на Hope Channel Bulgaria и как ти се вписваш в това бъдеще?
В моите очи Hope Channel Bulgaria е едно перспективно и благословено от Бога начинание, което тепърва предстои да се разраства. Надявам се, че ще имам сили да бъда част от неговото развитие.